Méhekkel borította be testét a filmsztár

Méhekkel borította be testét a filmsztár


Angelina Jolie-ról mindannyian tudjuk, hogy nemcsak színésznőnek kiváló, de adományozó és emberbaráti tulajdonságai miatt is számtalanszor a címlapokra került. Színésznő, anya és divatikon, mégis mindent megtesz azért, hogy egy-egy jó ügy fontosságára is felhívja a figyelmet; hírnevét gyakran arra használja, hogy számos problémát előtérbe helyezzen. Az emberiség, az állatok és a környezetvédelem is megjelenik felszólalásaiban, interjúiban, és nemrég arra is szánt időt, hogy a bolygó egyik apró lényeire, a méhekre irányítsa a figyelmet.

 

A fotó forrása: Vogue/Ferrari Press/East News

 

Angelina, a rettenthetetlen           

Vakmerőnek, rettenthetetlennek és bátornak nevezte a fotós Dan Winters Angelina Jolie-t, amikor a színésznő méhekkel a testén modellkedett. Whitney Johnson a National Geographic vizuális látványért felelős igazgatója kérte fel a feladatra a filmcsillagot még 2021-ben, mivel a színésznő már korábban az UNESCO-val is együttműködött egy olyan projektben, amelynek célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen a nők számára a méhészkedésre. Azzal a kampánnyal egyszerre segített megmenteni a méheket és munkahelyeket teremtett a nőknek.

Johnson úgy vélte, Dan Winters több okból is a legmegfelelőbb ember lehet a komfortzónán kívüli fotózásra a filmsztár számára. Winters ugyanis nemcsak a kamerával bánik jól, de a hírességeket is rendkívül jól irányítja, ráadásul ő maga is méhész tapasztalatokkal rendelkezik, kilenc éves korában kapta meg első méhészetét. A rovarok iránt a mai napig rajong, ez pedig látszik is a mostani felvételeken, amelyet egyébként a legendás fotós, Richard Avedon 1981-es portréja ihletett, amely egy kopasz kaliforniai méhészről készült, akinek testét méhek borították.

Dan bevonta egyik barátját, a méhész Konrad Bouffard-ot, és ők ketten több tesztet is csináltak Dan austini stúdiója előtt, amelynek során citromfűvel akarták odaédesgetni a méheket. Ezek a tesztek nem működtek. Akkor találtak egy korábbi cikket Avedonról, amiből megtudták, hogy egy etológussal dolgozott együtt, ezért elhatározták, hogy felkutatják őt tanácsért. Kiderült, Avedon a méhanya által termelt feromont használt a méhek vonzásához.

A fotózás reggelén Konrad és Dan korán megérkeztek a helyszínre, hogy még Angelina előtt leteszteljék a feromont, hogy a színésznőt fotózva ne lépjen fel semmi probléma, semmi váratlan. A fotós saját bevallása szerint sosem készült fel korábban ennyire alaposan, mint most.

Jolie elképesztő módon viselkedett, 18 percen keresztül képes volt mozdulatlanul állni, amíg elkészültek a fotók róla. Pedig nemcsak ez jelenthetett számára kihívást, hanem az is, hogy a portré elkészülte előtt három napig nem zuhanyozhatott, mivel a tisztálkodással járó illatok összezavarták volna a méheket. Olyan illatot kellett árasztania magából, mint valami organikus kert. A fotózáshoz feromonnal kenték be a testét, a fülét és az orrát pedig eldugaszolták, hogy nehogy berepüljenek oda is a méhek. Nem viselt védőruhát, de akkor sem illetődött, vagy ijedt meg, amikor egy méh a ruhája alá mászott. A fotós szerint olyan volt a filmsztár, mintha egész életében ezt csinálta volna.

 

A fotó forrása: nationalgeographic.com

 

A fotózás ideje alatt egyetlen méh sem csípte meg a színésznőt, aki nagyszerű érzésnek tartotta, hogy kapcsolódhatott ezekhez a csodálatos teremtményekhez.

 

A színésznő élményeiről ebben a videóban mesélt:

 

 

 

Forrás:

nationalgeographic.com

brightside.me

Videó: Youtube / Access Hollywood

Tetszett a cikk?

 

MézVilága cikkek

Vadon élő beporzók
Beporzók, Vadméhek
A vadon élő magányos méh nem mézet készít, hanem beporoz. Most róla lesz szó.
A méhek nagy napja
Programok, A méhek napja
Május 20-a a méhek világnapja, de Magyarországon április 30-án ünnepeljük a méheket.
Ez itt a te INGYENES reklámhelyed
Méhészet, Magyar termelők / méhészek
Népszerűsítsd mézes termékeidet, vállalkozásodat, üzletedet nálunk! Részletekért kattints a képre!
Ez itt a te INGYENES reklámhelyed!
Méhészet, Magyar termelők / méhészek
Népszerűsítsd mézes termékeidet, vállalkozásodat, üzletedet nálunk! Részletekért kattints a képre!
Magányosan élő méhek, 8. rész
Szorgos méh, Egyéb szorgos méh
Magányos méhekről szóló sorozatomban most egy nagyon különleges méh következik. A neve: VEREJTÉKMÉH.
Mire és mibe jó a méz?
Méz Világa, Mézes infó
Kitűnő ízesítő és édesítőszer, teákba, sütemények, cukorkák készítéséhez, kenyérre feltétnek is használják.
A virágokat látogató zengőlégy
Beporzók, Zengőlegyek
A zengőlegyek virágokat látogatnak, és azokon nektárral és virágporral táplálkoznak.
Ez itt a te INGYENES reklámhelyed
Méhészet, Magyar termelők / méhészek
Népszerűsítsd mézes termékeidet, vállalkozásodat, üzletedet nálunk! Részletekért kattints a képre!
A nektárral IS táplálkozó madarak
Beporzók, Madarak
A nektárral táplálkozó madarak a táplálékul szolgáló növény megporzásában játszanak nélkülözhetetlen szerepet.

További cikkek »

 

....